woensdag 8 juli 2020

Avondbezoekje

Ik hoor dat het komende dagen slecht weer wordt, althans het gaat heel veel regenen. Eigenlijk niet zo slecht want dan komt er weer wat meer water in het Beuven. Prima zo vlak voor weer een nieuwe warme periode. Ik fiets dus nog even een rondje, ik kan het binnen niet keren. Vanaf 18 uur tv kijken spreekt me in de zomer niet zo aan.
Er zijn 3 jonge gasten in de hut, ze spreken me aan in het Engels. Aardige jonge mensen. Ik vroeg of ze nog something special hadden gezien. En Yes! a lot of lovely duckies hadden ze gezien. (Honderden ganzen) Ze schreven iets in het logboek. Beetje nieuwsgierig heb ik gekeken wat dan..... het was helaas in het Pools. Zijn ze hier om komkommers te plukken? Die hebben ze er een bijgetekend met een hartje.... Of is dit een vooroordeel? Ik weet het niet, ik vond ze wel heel aardig.
Er zitten inderdaad veel ganzen. De buizerd heeft zijn plekje op het eiland ook weer ingenomen. Op veel foto's zie je gele bloemen bloeien op het strandje tussen de hut en het ven. Dit is Jacobskruiskruid. Dat stond er vroeger niet, toen hadden we riet en water. Dit kruid bevat alkaloïden, een kruid wat giftig is voor vee en vooral voor paarden. Het heet zo omdat het bloeit vanaf ongeveer 25 juni, de dag van
 St. Jacob. Men zegt dat heksen vroeger in kwade tijden van de heksenjacht op staken van kruiskruid reden (of vlogen).





Geen opmerkingen:

Een reactie posten