zondag 26 juli 2020

Brandgans

In alle opwinding rondom de purperreiger ben ik de brandgans nog vergeten. Hij zat tussen de grauwe ganzen en die zijn er altijd heel veel. Vandaar dat het niemand opviel. Ik zag hem echter wel. Niemand vond het erg bijzonder maar ik wel. Het is weer een soort die we bijna nooit zien bij het Beuven. Nu dus wel. Gisteren, reageerde er een vriend van mij op facebook nog dat de soorten maar blijven komen, en ja....dat is ook zo. Hier dus een foto van de brandgans en nog wat andere gevleugelde vrienden.


Er kwam ook nog een jonge blauwe reiger voor de hut.

Grappige vogel.


Twee groenpootruiters.


Twee ree├źn aan de overkant.


En twee witgatjes.


Vele meeuwen zoals kokmeeuwen en de kleine mantelmeeuw vliegen door de lucht om vervolgens te landen op het Beuven.


Zeearend vloog van achter ons het ven over. Snel vastgelegd in vlucht.Zo nu denk ik dat de dag van gisteren een beetje completer is.

-wordt vervolgd-

Geen opmerkingen:

Een reactie posten