zaterdag 11 juli 2020

Havik

Het is weekend en dat betekent lekker vroeg er op uit, ik hoef het hondje niet eerst uit te laten want die mag straks mee met het baasje voor een grote tocht. Ik fiets de hei op. Het is vroeg en het is zo mooi. Het is heel helder en er is geen wind. Wat een genot. Er fietst in alle vroegte nog iemand. Ik krijg een glimlach van deze meneer, alsof hij wil zeggen: fijn hier hè! Ik ga meteen naar de hut. Het landschap is heel mooi vandaag. Het water lijkt wel een spiegel. 
Er rent een konijn voor de hut. Hij heeft haast. Ik denk  nog dat het een makkelijke prooi is hier op de vlakte.


Dan zie ik rechts van me iets bewegen in het hoge gras. Twee grote vleugels. Even zie ik niks meer omdat het is verdwenen in het hoge gras. Dan komt hij echter tevoorschijn. De havik. Ik maak heel veel foto's van zijn kop net boven het gras en even gaat hij ergens op zitten, een stronk of zo. Hierdoor kan ik hem beter fotograferen. Ik ben onder de indruk. Hij is groot!
Mijn bijvangst van vandaag bestaat uit eenden, daar heb ik geen verstand van. Een kokmeeuw in gezelschap van een kemphaan. Een kokmeeuw Vrouw. Een ook nog een specht.

Aan de overkant heb ik de vos weer gezien. Ook bijzonder was de koninginnenpage die voorbij fladderde. Beide helaas niet mooi op de foto. Toch noemenswaardig vind ik.

-wordt vervolgd-


Geen opmerkingen:

Een reactie posten