maandag 13 juli 2020

Koekoek

Deze maandagmorgen begint goed met een koekoek opzij van de hut. Hij roept niet maar zit me aan te kijken alsof hij me wat wil zeggen.


Wat een mooie vogel is het toch. 
Ook al zie ik vandaag niks meer dan is mijn dag zeker goed begonnen.


Hij verhuist naar de berk. En kijk er staat ook nog een lieveheersbeestje op de foto.


Ook de grote bonte specht laat zich mooi fotograferen vandaag.


Hoog boven het ven vliegt de lepelaar een keer heen en weer. Heel in de verte heeft hij wat zitten roeren in het water.


Een kneu komt zijn veertjes in model brengen en af en toe zingt hij zijn liedje. Hij zit een beetje hoog in de berk.


Ook vandaag is er een vreemde vogel bij het Beuven. Later komt hij vertellen dat hij onderzoek doet naar de planten die hier groeien. Dat is voor de Bosgroep.
Ik zoek het thuis op en het was een aangename verrassing wat ik tegenkwam op internet.Dan breekt er een spannend kwartiertje aan. 7 roofvogels bij elkaar in de lucht. Volgens mijn medevogelaar zijn het buizerds. Ik twijfel.


De man van de Bosgroep komt nog even bij ons zitten en vertelde dat er vier raven over kwamen vliegen. Ik zocht even terug in mijn foto's. Ik dacht dat het vier kraaien waren met het is echt een groepje raven.


Ook vliegen er slechtvalken. Ik heb er eentje redelijk op de foto kunnen krijgen.


En dan de klapper van vandaag: de wespendief. De meneer van de Bosgroep Weet dat dit een wespendief Man is, lichte soort. Hij is nogal weg van mijn foto en vraagt of ik hem wil mailen. Ik krijg zijn visitekaartje. Dat zal ik dan maar doen.Ik besluit met een ree en haar jong. Wat was het een mooie ochtend.


Ik ga vanavond nog wel even terug. wat is het genieten aan het Beuven en wat zien we toch veel momenteel.-wordt vervolgd-
Geen opmerkingen:

Een reactie posten