vrijdag 24 juli 2020

Gierzwaluw

Het is bijna een week geleden dat ik in de hut was. We hebben vakantie en dus andere dingen gedaan. Vanmorgen zit ik echter om 6 uur op de fiets, gewapend met een nieuwe camera. Ik heb minder millimeters maar deze camera heeft andere voordelen. Het is echter grauw weer en dat is nooit zo gunstig. Toch ben ik benieuwd. Vlak bij de hut zit een buizerd hoog in een boom.


Het lijkt er op dat de zon toch even komt, het licht wordt heel mooi. Helaas zijn er bijna geen vogels te zien.


Ik ga wat in het menu van mijn camera zitten zoeken naar de instellingen die mogelijk zijn. Ik ontdek een sportstand, voor bewegende onderwerpen. Er komt juist een zwerm vogels over vliegen, even oefenen. Dat lukt wel aardig.


Voor de hut komt een jong vogeltje, ik weet niet wat het is. 


Dan komen er gierzwaluwen. Vlugge rakkers die ik nog nooit individueel op de foto heb gekregen. Daar ga ik even op oefenen. Het is wel jammer dat het geen helder weer is. Toch ben ik best tevreden. Ik hoop op een grote vogel maar dat gaat vandaag niet lukken, het is erg rustig.Ik besluit om te vertrekken. Ik kom terug met beter weer want ik heb het koud in de tochthut. Even verderop bij het Starven kijk ik nog even of er libellen te zien zijn. Dat is niet het geval, ook die schuilen. Wel vind ik een rugstreeppad.


De heide begint te bloeien.Ook de lijsterbes is volop aanwezig. Ik vind er een groene schildwants.


Boven mijn hoofd zit een specht te roepen. Misschien een groet, ik weet het niet. Het is nu tijd om naar huis te fietsen maar ik ga snel weer terug.Deze foto's heb ik allemaal gemaakt met mijn nieuwe camera. Het grote voordeel is zijn snelheid. Dat heb ik vandaag ondervonden. De gierzwaluwen zijn me nog nooit op deze manier gelukt. Als het weer gaat meewerken denk ik dat ik nog meer in petto heb.

-wordt vervolgd-
Geen opmerkingen:

Een reactie posten