zaterdag 25 juli 2020

Purperreiger Beuven

Vroeg uit de veren, ik wil er op uit. Frisse neus en vliegende vogels oefenen met de Sony. Al om een uur of 7 zit ik in de hut. Direct zie ik een reiger in vlucht. Oefenen dus. Hij zit erg ver weg, zoals alles hier. Ik kijk op de monitor en zie dat de foto te donker is. Even een plus eentje geven. 
Thuis zet ik de foto's op de computer, ik trek de schaduwen wat op en ik ben stomverbaasd om wat er tevoorschijn komt. Is dit nou echt een purperreiger? Hier op het Beuven? Of eigenlijk boven het Beuven? Hij is niet gaan zitten maar verder gevlogen. Wat ben ik blij met deze foto's!


Dan komt er een hele tijd niks meer, alleen de gebruikelijke ganzen en wat eendjes. Ook twee witgatjes en een paar groenpootruiters, ook bijzonder maar te ver weg voor op de foto.

Ik raak nooit mijn geduld kwijt. 
We kletsen wat in de hut en we vinden dat je daar nooit moet gaan zitten voor eventjes. De kans is groot dat je niks ziet .... wat er daar te zien is aan bijzonderheden is er altijd maar eventjes. Vogels vliegen namelijk ook weer weg.

Kortom, ons geduld werd beloond want daar kwam meneer de slechtvalk. Eerst fotografeer ik hem in de vlucht. Dat lukt goed zeg....oei oei wat een fijn apparaatje.

Hij gaat ook nog even zitten om te poseren. Mooie vogel!


En als klapper op de vuurpijl komt de zeearend nog even. Ook hij is er maar heel even.Ik heb nog wat meer foto's maar het is goed zo. Dit was een fijne dag.

-wordt vervolgd-Geen opmerkingen:

Een reactie posten