woensdag 29 juli 2020

Roofvogels

Vandaag ga ik er op uit om vliegende roofvogels te fotograferen. Een eerste vereiste is natuurlijk dat ze er ook daadwerkelijk vliegen. Af en toe vliegt er wel wat, het blijft echter heel ver weg. Toch doe ik een poging.

De eerste die ik zie lijkt een buizerd. Thuis twijfel ik omdat ik de tekening zo bijzonder is. Ik zet hem op een determinatiepagina. Daar zegt de een dat het een wespendief is en een ander zegt een juveniele buizerd. Ik zal hier later nog op terug komen.Later zit er echt een wespendief. 100% zeker maar wel ver weg dus ik moet nogal was croppen.
Uiteindelijk ook nog een torenvalk.Ik heb nog wat bijvangst vandaag zoals een reebokje tussen de ganzen. Het is me al vaker opgevallen dat ze elkaar volledig accepterem.


Er zitten vandaag ook 3 groenpootruiters. Ik heb er eentje mooi op de foto gekregen.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten