dinsdag 7 juli 2020

Putters

Het was vandaag van alles en nog wat. Ik heb deze ochtend weer doorgebracht in de hut. Het zou een redelijke dag worden vandaag. Komende dagen komt er weer veel regen. Het begon windstil maar het waaide steeds harder en uiteindelijk had ik het weer koud. Eigenlijk zou ik gewoon mijn winterjas aan willen hebben. 

Wat kwam er voor mijn lens vandaag?

Deze jonge grasmus, met wormpje.Een jonge witte kwikstaart, valt mee dat ik hem scherp heb want het gras bewoog enorm.


Tot mijn grote vreugde kwamen er 5 putters voor de hut. Ook wel distelvinken genoemd. Goddank staat er een distelstruikje. Ze plukten vrolijk de pluisjes er uit.

Het gaf wel mooie luchten. Het is zeker een mooi uitzicht vanuit de hut.


Mijn vermoeden dat het ree een jong heeft is bevestigd. Heel even liet ze zich zien met haar mooie kind.


Wat ik hier zeer lelijk op de foto heb is misschien een rode wouw. Zo ja, dan blijft hij staan en anders zal ik hem verwijderen. Hopen op een nieuwe kans.


Vinkjes, ook die zijn heel mooi.Er komt nog een bekende vogelkijker in de hut en hij merkt de zwartkopmeeuw op. Ik heb weer wat geleerd. 


Want....ik dacht dat het een kokmeeuw was, die staat op onderstaande foto. Het verschil zit hem in het zwart op de kop. Bij de zwartkopmeeuw loopt het verder naar achter. Het was intussen helaas zwaar bewolkt dus een beter foto zat er niet in. Wie weet weer de volgende keer.


Het was in elk geval een prettige morgen.

-wordt vervolgd-

Geen opmerkingen:

Een reactie posten