donderdag 9 juli 2020

Vos

Vandaag eerst even de hond uitgebreid uitlaten. Gisteren een paar korte sanitaire loopjes met hem gemaakt en dat is niet erg voor een dagje maar het beestje heeft beweging nodig. Lekker gerend en ik een uur flink gelopen. (ook goed).
Eenmaal thuis vond ik dat ik wel even naar de hei mocht. Camera en kijker gepakt. Dat staat tegenwoordig klaar in een tot fototas omgebouwde fietstas. Alles lekker bij de hand en niks vergeten.
Ik fiets naar de hut. Het is rustig op de hei en zo lekker fris. Een mede-vogelaar zit er al en deelt mede dat er weinig te zien is. Ach zeg ik....misschien zien we vandaag wel een vos. 

en ja hoor....

Goed kijken, hij zit helemaal aan de overkant tegen de rietkraag aan. Hij kuiert rustig langs de waterkant en de ganzen die er zitten doen hem niks. Waarschijnlijk geen honger.

Dan zie ik een groep eenden, even goed turen en dan zie ik dat het bergeenden zijn. 
Ik tel er ongeveer 40. Bijzonder!Ook altijd leuk om te zien zijn de ree├źn. Vroeger zag ik ze nooit en tegenwoordig heel vaak. Eentje lijkt me het jong. Ze staan heel ver uit elkaar.Ik vraag me af wat er zo rustig is aan vandaag. Er komt ook een slechtvalk badderen. Als hij ons opmerkt vliegt hij gauw weg. Niemand wil badderen met toeschouwers.
Ik wil bijna weer naar huis maar dan zie ik een strandloper. De soort weet ik nog niet, dat zal ik navragen.Ik fiets nog even een rondje voor ik naar huis ga. Het was weer dik genieten. Heerlijk!

-wordt vervolgd-

Geen opmerkingen:

Een reactie posten