zaterdag 4 juli 2020

Regen


Ik word al om 7 uur wakker en ik heb zo'n zin om op te staan om naar het ven te gaan. Het weer zou voordemiddag nog redelijk zijn. Ik zet mijn potje koffie en pak mijn fotospullen en vertrek. Het is er rustig en een beetje grauw. Een poos later krijgen we een fikse regenbui. De luikjes moeten even dicht want de regen staat recht op de hut.
Rechts in de bosjes zit een boompieper. Ik kan hem even fotograferen maar de wind is zo sterk dat de zijluikjes dicht moeten.


Op het eilandje zit voortdurend een buizerd te turen. Altijd mooi! Ik zeg nooit: 'dat is maar een buizerd'.


Het vaste gezelschap, de grauwe ganzen, zijn niet te verslaan op het Beuven.


Kieviten doen zo lelijk de laatste tijd maar dat komt natuurlijk omdat de pulletjes uit het nest zijn. 


Een kraai in het water zorgt voor een mooie spiegeling.


Wat leuk dat de lepelaars er weer zijn. Niet in grote getale maar er zijn er een stuk of drie. Een paar jaar geleden zaten er wel 40. Ze broedden toen op het eiland. Door de droogte van vorig jaar was er geen eiland dus er kwam ook niks broeden. Niet veilig genoeg  omdat vossen daar dan kunnen komen.Ook juffrouw zwarte ooievaar is er vandaag weer.


En natuurlijk deze mooie ree.


Dan verschijnt er ook nog een slechtvalk. Opgejaagd door vreemde vogels. Lieve mensen met loslopende honden, dit is echt niet de bedoeling.

De slechtvalk sjouwt weer, net als vorig jaar met een boel touwachtig materiaal waarom doet hij dit toch?


Tegen 12 uur ga ik naar huis. Het was een mooie ochtend met weer nieuwe mensen in de hut. Leuk om kennis te maken met een facebookvriendin. Tevens vogelliefhebber en natuurliefhebber.
Van een andere bekende hoor ik dat er ergens nachtzwaluwen zijn. Daar ga ik komende dagen nog eens naar kijken. Het weer zal wel wat moeten verbeteren wat het regent en het stormt. Nu zelfs voor mij te gortig.

-wordt vervolgd-

1 opmerking:

  1. Dit is een mooie en leerzame blog, nu leer ik de vogels bij naam. ��
    Mooi gedaan Mirian.

    BeantwoordenVerwijderen