zondag 26 juli 2020

Zeearend

Vandaag willen we eigenlijk een fietstocht gaan maken. We hebben er diversen op het lijstje staan voor deze vakantie. Het lijkt echter geen mooi weer en het waait erg hard. Dus voormiddag gaan we ieder onze eigen gang. Ik kies dan uiteraard voor een paar uur turen in de hut. Vanmiddag zien we wel weer verder. Heerlijk die vrijheid.

Ik arriveer in de hut en zie alleen weer al die ganzen, vele honderden zitten er te luiwammesen. Totdat er iets gebeurt, alle kopjes gaan omhoog en allemaal in dezelfde richting. Ze beginnen ook heel hard te schreeuwen. Ik kijk naar de lucht en ja hoor, daar komt hij aan, onze zeearend.
Wat een bijzonder schouwspel. Deze ganzen die zo reageren op de zeearend. Prachtig om te zien.
De zeearend daalt neer op een strookje droog in het ven. Ietsje dichterbij dan gisteren dus ik ga mijn best weer doen.
Hij blijft een hele poos zitten dus ik raak afgeleid door de gierzwaluwen. Omdat ik nu vogels in vlucht wil fotograferen doe ik hier een poging om iets te doen wat eigenlijk niet te doen is. Toch lukt het bijna. Iets helderder weer nog...


Af en toe komt er een straat zon door. Het is hier altijd mooi. De lucht is prachtig vandaag.


De kleine mantelmeeuw is ook al geruime tijd aanwezig. Fijn om zijn vlucht vast te leggen.


Een reebokje loopt naar het eilandje. Hoe duidelijk is het dat het erg ondiep is.


De zeearend verplaatst zich een paar keer maar hij doet geen enkele poging om een prooi te vangen. Blijkbaar niet zo'n trek vandaag.


Tot slot zie ik nog een strandlopertje. Na wat gezoek denk ik dat het een bonte strandloper is.


Rond half een vind ik het wel genoeg geweest. Het waait hard en het wordt warmer. Ingewikkeld om te fotograferen.

-wordt vervolgd-Geen opmerkingen:

Een reactie posten