maandag 3 augustus 2020

Aanval van de slechtvalk

Het is druk in de hut, ik kan nog maar net een beetje zitten op het randje van de bank. later vertrekken er weer wat mensen en heb ik weer een fijn plaatsje. Er komen twee slechtvalken aanvliegen. Ze gaan de meeuwen vervelen, wat het plan is wordt ons niet duidelijk. Hebben ze het gemunt op een kleine mantelmeeuw? Het lijkt als of de kokmeeuwen hem escorteren. Of spelen de vogels hier een spel. Het is hoe dan ook een prachtig schouwspel. En het lukt me nog om er wat van vast te leggen ook. Wat is mijn nieuwe camera een fijne aanvulling....


Dan is plotseling de aandacht verplaatst naar een andere bezoeker aan het luchtruim boven het ven. Onze grote vriend de zeearend komt er aan. Nooit is daar enige twijfel over. Zo groot is hij. Prachtig, wat een mooie dag is het weer.


Ik maak me zorgen over de waterstand. Het is de laatste dagen zoveel minder geworden en de grote hitte en droogte moet nog beginnen. Voor de komende weken worden er temperaturen voorspeld van meer dan 30 graden en geen spat regen. Gaat dit weer dezelfde kant op als vorig jaar? Toen was het Beuven opgedroogd.


Er was vandaag nog bezoek van een Indische gans. 


Verder zag ik nog een vos, een zwarte ooievaar en een wespendief maar allemaal veel te ver weg. Toch leuke waarnemingen maar niet voor op de foto.

-wordt vervolgd-Geen opmerkingen:

Een reactie posten