dinsdag 11 augustus 2020

Bruine kiekendief en visarend

 De ochtend begon met een bruine kiekendief die kwam aanvliegen boven het Beuven. Hij werd achterna gezeten door een zwarte kraai.
En ook de torenvalk laat zich zien vandaag.


Af en toe komen er toch weer aalscholvers kijken. Ik vraag me af of er nog wat vis zit.


Er lopen enkele bosruiters. Ik vind het heel moeilijk om te zien maar ik vertrouw op mijn mede hutzitters.


De ooievaars zitten er ook nog steeds.
Dan zien we een visarend hoog in een boomtop zitten, Het is minimal 600 meter afstand maar het is zeker weten een visarend. Later zien we er nog een. Twee visarenden! Wat een fijne waarneming. Wat is het hier toch ontzettend mooi en wat moeten we hier zuinig op zijn.Helaas is er vandaag een klein incidentje in de hut. Er komt een man binnen die dicht tussen twee andere mensen wil gaan zitten. We kunnen dan geen 1,5 meter afstand meer houden. Een trouwe hutbezoeker van respectabele leeftijd vraagt de man om de afstand te handhaven waarop deze begint te schelden en tieren. Hij gaat wel weg en komt terug met een stok die hij weer weggooit. Hij blijft schelden en komt terug om een foto te maken van ons. Hij beschuldigt ons van asociale ego├»sten die alles voor iedereen verpesten en maakt een foto van ons waarvan hij wel eens een verhaaltje zal gaan schrijven. Dan vertrekt hij toch. Ik werd er wel een beetje bang van en was mijn spullen al aan het inpakken. Gelukkig horen we de man vertrekken, als vloekend en tierend. Ik vind het zo erg jammer dat dit de laatste tijd helaas steeds vaker voorkomt. Hij had gewoon kunnen vragen of hij ook even aan een luikje mocht zitten dan had er vast iemand plaats gemaakt. 

Later zien we helaas ook weer andere mensen lopen aan het ven. Vlakbij de ooievaars, met een loslopende herdershond. Waarom???? het is gewoon duidelijk dat dit een kwetsbaar gebied is. Honden moeten aan de lijn en de baasjes mogen op de paden wandelen, geen probleem, maar niet in het gebied gaan lopen. Jammer Jammer!


-wordt vervolgd-

Geen opmerkingen:

Een reactie posten