maandag 10 augustus 2020

Hittegolf

We zitten midden in een hittegolf en we praten over temperaturen van rond de 35 graden. In het weekend was ik bij mijn zoon in Drenthe dus niet gevogeld. Gisteravond besloot ik om vroeg op te staan en even te gaan kijken. Ik word vanzelf wakker om 6.40 uur. Mijn spullen staan altijd klaar om te vertrekken dus ik ga even. Ik verwacht dat de waterstand nog veel lager is geworden maar het valt me nog mee. Het is wel laag maar er is nog water en dus zitten er ook nog veel vogels. Direct zie ik een groepje van acht ooievaars. Ze maken zich al klaar voor de trek.


De "krokodil" is gehavend zie ik, hij heeft zijn nek gebroken. Waarschijnlijk broos geworden in de brandende zon.
 

Opzij zitten wat meeuwen en twee zilverreigers. Het ochtendlicht is erg mooi en deze witte vogels trekken mijn aandacht.

Ik zie weer een ree in de verte. Samen met een paar blauwe reigers en ooievaars. Wat een plaatje.

We zien dit jaar veel ooievaars bij de hut. Dit exemplaar kwam tamelijk dichtbij. Ik zie dat hij geringd is.

De jonge roodborsttapuit krijgt al een mooi kleurtje.

De nijlganzen zitten vanmorgen ook vlakbij. Deze grote jongen is een stukje van zijn familie vandaan. Dat ziet er vreemd uit. Hij blijft veel langer liggen en sluit zich niet aan bij zijn gezin. Als hij uiteindelijk ook opstaat zie ik dat hij erg mank loopt. Dat maakt hem een makkelijke prooi voor de zeearend.

De zilverplevier blijft het goed volhouden hier. Hij zit hier nu al meer dan een week bij het Beuven. Helaas steeds erg ver weg.

Een ooievaar vliegt voorbij. Ik vind het zo leuk om de vlucht vast te leggen.

Er zit een roofvogel in de lucht. Ik weet niet wat het is, een havik of valk.
Er komt een Chinook over gevlogen met heel veel kabaal. Alle vogels beginnen te vliegen en te krijsen. Mag dit wel boven een Natura 2000 gebied? Ik vraag het aan mijn Heli zoon. Blijkbaar mag het boven 1500ft. Maar hoe hoog dat ding zat weet ik natuurlijk niet.


Het wordt te warm. Ik ga naar huis.

-wordt vervolgd-

Geen opmerkingen:

Een reactie posten