zondag 2 augustus 2020

Slechtvalk in vlucht

Mijn nieuwe uitdaging is vogels in vlucht, ik blijf het heel mooi vinden, die uitgestrekte vleugels, de focus van de kop, de doelgerichtheid van een vogel. De eerste die ik vandaag zie vliegen is de slechtvalk, een razendsnelle vogel.

Ook erg leuk om te zien zijn de grauwe ganzen die de landing inzetten. De meeste medefotografen slaan deze vogels over, ze zitten er altijd in grote getalen. Als ze echter de landing inzetten klappen ze hun poten uit, die oranje flappers, en dat is zo grappig.


Ik fotografeer een reiger, ik denk een blauwe en dat is het ook maar ik ben vorige week nog niet vergeten. Dus ik fotografeer elke reiger. Wit, blauw of purper.


Ik heb vanmorgen vroeg gezien dat er een zilverplevier zou zitten. Ik zoek even hoe die er dan uit ziet. En ja hoor, ik heb hem gevonden. Helaas een beetje in de verte maar wie weet komt hij nog een keer dichterbij.
Donkere wolken hangen boven het Beuven.


Er zit vandaag ook nog een grote mantelmeeuw


De waterstand is weer erg geslonken de afgelopen warme dagen. Het was ook zo warm. Zo'n 35 graden. Dit kunnen we hier eigenlijk niet hebben. De krokodil ligt weer op het droge.


Tenslotte zit er ook nog een buizerd. We twijfelen even of het een bijzondere is maar het is een gewone buizerd maar zeker een mooie roofvogel.


Ik hoor vertellen dat er een slangenarend is gezien. Wat interessant. Daar ga ik komende dagen maar eens voor zitten. Wie weet krijg ik hem ook nog te zien.

-wordt vervolgd-


Geen opmerkingen:

Een reactie posten