dinsdag 18 augustus 2020

Slangenarend

 Eindelijk weer eens een nachtje doorgeslapen. Ik hou van de zomer maar deze warme nachten breken me op. ik ben nu weer fris en fruitig, dus ik zit weer vroeg op de fiets. Aangekomen lijkt het tamelijk rustig. Er vliegt iets zwarts voor de hut dus ik fotografeer het maar, je weet nooit zeker wat het is. Het blijkt een zwarte kraai, maar de foto is niet minder mooi.


In de verte zitten twee buizerds. Het zijn jonge vogels die op de grond zitten om wormen te vangen. Jonge exemplaren kunnen nog niet zo goed jagen en eten daarom ook wormen.


Dan vliegt er weer een roofvogel voor de hut, een buizerd wordt er gezegd. Ik neem snel een foto en zie dan dat het weer een wespendief is. Die verwarring is er vaak dus ik zet ze altijd op de foto. Daarna besluit ik wel wat het is.


Ganzen zitten er altijd. Ze vliegen af en aan in grote zwermen. Saai? Nee hoor! Prachtig! Ze horen hier gewoon thuis.


Ik zie op mijn foto dat er ook weer Canadezen bij zitten.


Er vliegen 3 vogels binnen. Ze gaan een eind in de verte zitten. We denken aan bontbekpleviertjes. De foto is hartverscheurend slecht maar tot dat ik een betere versie heb plaats ik hem toch, het is een fijne waarneming.


Er jaagt weer een slechtvalk, ik hoop niet op de bontbek.


Wat een bizarre camera heb ik..........
Dan vliegt er in de verte een of misschien meerder roofvogels. Wat is dit? Eentje is de slangenarend. Dat weet ik zeker. 
Ik kom hier op terug.

Slangenarend hierboven en hieronder. Dit is bevestigd door waarnemingen.nl


Visarend?

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten