vrijdag 7 augustus 2020

Witte buizerd

Ondanks de hoge temperatuur die verwacht wordt fiets ik toch even naar de hut. Het is altijd zo fijn op de hei. De rust en de stilte die er 's morgens vroeg heerst. De milde temperatuur deze ochtend is zo fijn. Het maakt me een blij mens, op mijn fietske, alleen, mijn camera's in mijn tas. 

Bij de hut aangekomen staan er al diverse fietsen. Allemaal bekenden. Allemaal vogel liefhebbers, al dan niet met camera, verrekijker of telescoop. 

Al snel zien we heel in de verte een witte buizerd zitten. Ik denk dat we praten over 1 kilometer afstand. De foto is niet echt best maar ik vind het een mooie waarneming. Heel bijzonder, die witte kop.

Kraaien vliegen af en aan. Soms twijfel ik of er een raaf vliegt maar het geluid klopt niet.

De slechtvalk laat zich ook goed zien de afgelopen dagen. Ze zijn nu met zijn twee├źn en blijkbaar zijn het twee jongen.

Onze rust word verstoord door de klusjesman. Hij moet zorgen dat er betere ventilatie komt in de hut. Hoe pakt hij dat aan? De deur wordt opengezet en vastgeschroefd en een luikje wordt verwijderd. We stellen voor om de deur los te laten en twee luikjes te verwijderen maar hij is vastbesloten. Het blijft zo. Wellicht heeft hij gelijk. Het is soms ook wel een beetje druk in de hut. En dat in Coronatijd. Het is vandaag warm dus we zullen niet klagen. Stel je voor dat de hut op slot gaat, dat zou erger wezen.

We horen en zien ook twee wulpen. Heel mooi om te zien. Vooral dit exemplaar.

Een boomvalk.

Er komen een aantal canadese ganzen op het Beuven. Die had ik ook nog niet. Misschien niet zo bijzonder maar ik ben blij dat ik deze ook mag noteren. 

De slechtvalk heeft en bad genomen en neemt plaats op de krokodil die op het droge ligt. 

En dan de klap op de vuurpijl. Ik zie iets bewegen in mijn ooghoek, ik richt mijn camera ik maak alle foto's die mogelijk zijn. En zie daar de wespendief in vlucht. Wat ben ik hier blij mee.

Het was dus weer een bijzonder mooie ochtend. Het leven van een vogelaar is een feestje.

-wordt vervolgd-

1 opmerking:

  1. Blijkbaar is het toch de slangenarend !!
    Waarneming.nl wees mij op een waarneming vanaf de telpost op de strabrechtse heide. Met een goede foto erbij. Groetjes Annette

    BeantwoordenVerwijderen