zondag 16 augustus 2020

Zondagmorgen

 Meestal wil ik niet op zondag, veel te druk. Het was echter weer zo warm vannacht dat ik vanzelf weer vroeg wakker was. Dus voor de drukte toch maar even naar buiten. Er hangt vandaag een lichte nevel. Gelukkig meer zicht dan gisteren. Het water trekt terug, nog even en het is weer droog. Op de stroken water ver weg zie ik al groene sprietjes groeien. Er komt ook geen regen van betekenis dus het is wachten op volledige droogte.

Er is plotseling een sperwer. Hij is kraaien aan het plagen.


In de verte op het droge strand zit ook een buizerd te turen.

Een slechtvalk komt op de krokodil zitten poseren.

De slechtvalk heeft even een probleempje, als hij wegvliegt blijft er een stukje hout aan zijn poot vastzitten.

Witte buizerd os slangenarend? Daar gaan we weer. 


De afdeling vreemde vogels kan er ook weer eentje bijtellen. Het wordt tijd voor een berichtje aan de boswachter. Ik zal morgen ook de gemeente eens bellen. Vermoedelijk hebben ze zelf geen idee wat ze aanrichten. Er loopt verderop een 'pad' wat eigenlijk geen pad is. Daar moet een duidelijke aankondiging komen dat hier geen pad is, dat er dus niet gewandeld mag worden en al helemaal niet met loslopende honden.


1 opmerking:

  1. Dat die vreemde vogels daar staan is natuurlijk niet goed te maken...maar op heel veel kaarten staat het pad een beetje verderop wel als wandelpad aangegeven...ik had gisteren een waypoint in Topo GPS net achter het Beuven gezet en werd mooi over dat pad rond het Beuven geleid.

    BeantwoordenVerwijderen