dinsdag 27 oktober 2020

Opstarten

 Ik moet echt weer even opstarten. Het is zo veranderd op de hei in de afgelopen 2 maanden. De herfst is ingevallen en het is koud af en toe. Het waait hard. en in de hut is het te koud. De deur is weg in verband met Corona dus het tocht als een malle.

Toch probeer ik er af en toe even uit te gaan. Een frisse neus doet goed. Ik moet nog steeds erg voorzichtig doen maar dat neem ik op de koop toe. Ik heb zo lang binnen gezeten.

Dus af en toe een blogje over wat ik heb gezien.

Zoals deze klapekster.


 Op een zondagmiddag zitten er een aantal Toendrarietganzen op het Beuven. Ze zijn te herkennen aan de oranje vlek op hun snavel.Buizerds zijn zo algemeen maar ik vind het nog steeds mooi om ze te zien turen in een boomtop.


De herfst slaat toe en dat is goed te zien. Op een af andere manier is het raar. Voor mij is de overgang te abrupt gegaan.


De slechtvalk blijft ook goed rondhangen. Hij komt af en toe een bad nemen in de nieuwe plassen regenwater.


Hij komt opdrogen op de krokodil.


Ganzen zijn er in zoveel verschillende soorten. Dit zijn kolganzen. De klinken anders en ze hebben een witte rand om hun snavel.


Omdat het in de hut te koud is en het zo hard waait ga ik het bos in.
Paddenstoelen zijn ook fantastisch om te zien.

Vooral vliegenzwammen.Mycena


Melkzwam.


Eekhoorntjesbrood.-wordt vervolgd-Geen opmerkingen:

Een reactie posten