donderdag 29 oktober 2020

Therapeutisch fietsen

 Ook vanmorgen weer op de fiets. Het waait weer hard maar de zon schijnt. Ik neem mijn Sony mee omdat ik met deze camera paddenstoelen wil fotograferen. Het zou zo maar eens kunnen dat ik al mijn Fuji spullen ga verkopen. Ik vind het zo comfortabel met die Bridge camera. Geen lenzen sjouwen. Altijd alles bij de hand en niet zwaar. Uiteraard mag de Nikon P1000 ook blijven. Die is onmisbaar in onze hut.

We gaan het zien.

Ik fiets de hei op om een uur of 9. Ik kies niet het pad langs het Starven maar het evenwijdige pad. Andere jaren zie ik daar vaak vliegenzwammen. Zo ook nu weer.


Ik heb geen idee wat dit is maar ik zou zo van dit soort foto's.


We hadden het er over dat we geen ree├źn zien momenteel. Normaliter zie ik ze bijna altijd. Ik ben dus blij dat ik wel een spoor vind.


Ik ga even kijken bij de hut. Ik hoop dat ik bekenden tegenkom. Er zijn medeliefhebbers die ik al maanden niet heb gezien. Er zit echter niemand en natuurlijk is het er veel te koud. Wat erg dat die deur weg is. Het tocht zo erg.

Er komt wel weer water in het ven. Gelukkig maar. Het oude peil is voorlopig nog niet terug maar het begin is er. Laat het maar regenen...


Buiten de hut staat een berk. Er zitten mooie zwammen op de stam. 
Roodgerande houtzwam.


Oranje aderzwam.


Als ik verder fiets richting de telpost maak ik even een praatje met een bekende. Fijn om even te buurten. We concluderen dat er niet veel vogelsoorten zitten momenteel. Als ik echter verder fiets zie ik een torenvalkje zitten. Toch leuk. 


Ik fiets voorbij de Hoenderboom. Het is wel koud hoor maar ik vind het fijn buiten.

Kastanjeboleet.


Panteramaniet.


Een vliegenzwam onderkant met een paar springstaartjes.Elfrnschermpje.


Vaalpaarse schijnridderzwam.
Sneewwitte kaaszwam.Deze zwammen zitten er al jaren. Het zijn echte tonderzwammen.


Geweizwam.


Mycena Galopus en springstaartje.Geweizwam en een springstaartje.


Zo leuk tussen de beukenschilletjes. Stinksatijnzwam.


Wat een feest is het in het bos. Prachtige paddenstoelen overal.

-wordt vervolgd-

 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten