dinsdag 10 november 2020

Mist

De dag begint met veel mist.

De vooruitzichten zijn gunstig dus ik ga wel even op pad.

Het is prachtig op de hei.


In de hut is niet veel te zien. Het is te mistig.
ik geniet wel even van het uitzicht.Wat is de herfst toch kleurrijk.


Meneer slechtvalk zit hoog in een berk wat te turen.
 

Als ik even bij het kijkscherm sta komen er nog meer ganzen binnenvallen.


Ik hoorde deze week dat er een grauwe gors zou zitten.
Ik twijfel .............misschien een rietgors maar hij is grauw.


GraspieperIk fiets terug door het bos om uit te kijken naar Goudhaantjes. Helaas, die zie ik niet.
Ik kom nog wel wat mooie zwammen tegen.Galappels. Ik heb even wat opgezocht op Wiki...

Boomsoorten waarop veel verschillende galvormers voorkomen zijn zomer- en wintereik. De meeste bekende gal is waarschijnlijk de galappel die wordt veroorzaakt door de vrouwelijke generatie van de galappelwesp (foto 1). Je kun de galappeltjes vinden als de bladeren nog aan de boom zitten, maar ook aan het blad op de grond. In het begin zijn de gallen helder geel en rood (als een blozende appel), maar als ze ouder worden krijgen ze dezelfde kleur als het dorre blad. Als je de verse gallen – waar vroeger ook wel inkt van werd gemaakt – doorsnijdt,  zie je vaak het larfje zitten. Het omliggende weefsel gebruikt hij als voedselvoorraad.Een parelstuifzwam.


Zo zie je maar weer, op de hei en in het bos is altijd van alles te zien.

-wordt vervolgd-

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten